Få ett vackert leende med tandblekning

Hur kan alla vackra människor vi ser på teve och film ha så vita och fina tänder? De måste väl också äta och dricka, och på så sätt få missfärgningar på tänderna. Jo de har säkert druckit både kaffe och rödvin, som ju är exempel på livsmedel som kan ge kraftiga missfärgningar. Vill man hålla tänderna så vita som möjligt är det alltså klokt att avstå från drycker som dessa, men också från en rad andra livsmedel som är kända för att missfärga tänder. Men, om vi återgår till skådespelarna och artisterna så har de, som sagt, med största sannolikhet unnat sig en del av det goda livet, och kanske också haft tänder som inte var fullt så vita som dem vi ser. Hemligheten heter förmodligen inte renlevnad, utan snarare tandblekning. För det går att göra mörka tänder vita genom att behandla dem med blekmedel. En gång i tiden använde man så starka medel för denna blekning att man istället riskerade skador på emaljen, medel som i de allra flesta fall har plockats bort från dagens tandblekningsprodukter.

Tandblekning på egen hand

Du kan alltså få dina tänder blekta utan att riskera andra skador, och med så snälla blekningsmedel finns det också möjlighet att göra en tandblekning hemma, på egen hand. Du behöver alltså inte längre gå till en klinik och betala dyra pengar för att få ett vitare leende. Det betyder att vita tänder inte längre behöver vara en klassfråga, eftersom de flesta har möjlighet att bleka sina tänder om det behövs.

Att bleka tänderna hemma är inte särskilt dyrt, och det är heller inte speciellt avancerat. Enklast är det att göra en tandblekning genom att köpa ett färdigt kit som är avsett för hemmabruk. I de flesta av dessa kit får du en tandskena och ett blekmedel. I förpackningen finns också en utförlig bruksanvisning där du kan se hur du ska gå till väga, steg för steg. Men, i stora drag handlar det om att fylla blekmedel i senan och sätta in denna i munnen. Sätter du in skenan på kvällen, när du går och lägger dig, kan medlet verka under natten, och blekningen är klar när du vaknar på morgonen. Ofta är det inte tillräckligt med en enda behandling för att få ett riktigt vitt resultat, men efter några behandlingar kan du glädja dig åt ett bländande tandgarnityr.

Ta bort enstaka fläckar på tänderna

Behöver du inte bleka hela tandraden, eller om du vill ta bort någon enstaka fläck, kan du istället använda en tandblekningspenna, som låter dig lägga på blekmedel med mycket stor precision. Det finns också en del andra produkter för tandblekning, som du kan använda hemma. Tandblekning kan du köpa i vissa specialbutiker, men enklast köper du dem här, på nätet. Här hittar du också det största sortimentet, och kan välja den produkt som passar dig bäst. I och med att du hittar hela det stora sortimentet på ett ställe är det också enkelt att jämföra produkter och priser. Det ger dig möjlighet att få en tandblekning till ett riktigt bra pris.