Så får du starkare naglar

Många har problem med naglar som splittras och går sönder. Så behöver det dock inte vara. Det går att göra naglarna starkare, vilket kan vara en verklig lättnad. På samma sätt som att huden och håret behöver omsorg och behandling med rätt produkter, gör även naglarna det. Om du vill få fina naglar som håller behöver du med andra ord ta reda på vilka produkter du bör använda, och vilka åtgärder du behöver vidta. För att förenkla för dig har vi samlat en hel del information om detta här.

Bidra med fukt

Vid det här laget har du säkert hunnit höra många gånger att huden och håret behöver fukt för att hålla sig fräscht och fint. Så är faktiskt fallet även med naglarna. Det bästa du kan göra är att ta hand om naglarna och förse dem med fukt. Det gäller både själva naglarna och nagelbanden. När vi säger fukt, är det naturligtvis inte vatten vi menar. Du bör i stället smörja in naglar och nagelband med en vårdande och fuktgivande olja eller kräm dagligen. Det kan till och med vara nyttigt att smörja mer än en gång per dag. Kom ihåg att du utsätter dina händer för en hel del prövningar under dagarna. Med tanke på detta kan det behövas en hel del fukttillförsel under loppet av en dag. Det gäller bara att du tänker på att alla produkter inte är lika bra. Vissa nagelvårdsprodukter är riktigt bra, medan andra inte ger någon positiv effekt över huvud taget. Det är med andra ord viktigt att du väljer rätt.

Undvik remover när du kan

Något du bör tänka på är att inte använda remover för ofta. Även om de produkter som finns idag i regel är betydligt skonsammare än de som fanns på marknaden för några årtionden sedan, sliter de fortfarande på naglarna. Behovet av fukt kommer öka ännu mer om du använder remover ofta. När du kan låta nagellacken sitta kvar är det därför en god idé att göra det. Den försvinner ju så småningom, så om du har tid att vänta ut processen är det definitivt mer gynnsamt för dina naglar.

Pensla på ett stärkande lager

Om du vill skydda naglarna bör du pensla på ett stärkande lack. Sådana finns att hitta utan färg, det vill säga genomskinliga lack. Naturligtvis går det även att hitta färgade lack om du föredrar det. Om du penslar på ett skyddande lacklager kommer inte dina naglar att spricka lika lätt. Det gör det lättare för dig att behålla naglarna i fint skick, men det gör också att du slipper få ont om naglarna går av. Läs mer hos Jills.se.

Skydda händerna när du kan

Det är ingen hemlighet att såväl naglarna som resten av händerna utsätts för en hel del. Du tvättar händerna, diskar, tvättar håret och mycket annat. Många av de produkter som används vid dessa aktiviteter sliter på naglarna och torkar ut dem. Det gör att risken att de ska spricka eller gå sönder på annat sätt ökar. Om du vill skydda naglarna kan det därför vara en bra idé att börja använda handskar när du tvättar håret eller diskar.